جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
اقتصاد مقاومتی

حوزه/ عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) اقتصاد مقاومتی را بازطراحی نظام اقتصادی اسلامی دانست و گفت: گرانفروشی، احتکار، نخریدن کالای با کیفیت ایرانی و تحریم بانک علیه تولیدکننده، برخی از تحریم ­های داخلی است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مشهد، حجت الله عبدالملکی، در نشست تخصصی کتابخوان با موضوع «اقتصاد مقاومتی» که در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش­ های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در شرایط کنونی کشور که با مسائلی همچون قوانین مالیاتی، انگیزه­ های افراد، شیوه جریان امور اقتصادی و... مواجهیم، باید ظرفیت­ ها، نقشه خصومت­ ها، زمان و مکان ها را شناسایی کنیم، تا اقتصاد مقاومتی صورت گیرد.

وی در تعریف اقتصاد مقاومتی ابراز کرد: اهداف اقتصادی در کشورهای مختلف یکی از موضوعات ایدئولوژیک است. اقتصادی که در شرایط دشواری و تهدید بتواند به اهداف خود برسد، اقتصاد مقاومتی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع)ادامه داد: اقدام و عمل به معنی فعالیت هم زمان 4 جبهه علمی، فرهنگی، سیاسی و اجرایی است.

وی با اشاره به تحریم ­ها عنوان کرد: واقعیت این است که داستان تحریم ها به درستی برای مردم  بازگو نشده است. ما دو نوع تحریم داریم خارجی و داخلی. و در واقع راه حل تحریم­ های خارجی مذاکره نیست و روی تحریم ها نمی­ شود حساب کرد.

عبدالملکی تصریح کرد: مسئله غرب که در راس آن آمریکا قرار دارد، با سانتریفیوژها نیست. بلکه مشکل آنان اسلام و انقلاب اسلامی است. اسلامی که می‌خواهد تمدن‌سازی کند و این در واقع رویارویی تمدن اسلامی(ایران) و تمدن غرب(آمریکا) است. آنان ما را تحریم می­ کنند تا از جریان تمدن ها عقب بیفتیم و هدفشان این است که انقلاب اسلامی را با نا امید کردن مردم متوقف کنند و مسیر جریان بیداری اسلامی را تغییر دهند.

 رئیس کارگروه اقتصاد مقاومتی سازمان بسیج کشور، گفت: ایران اسلامی با استعدادهای سرشار معنوی و مادی و ذخایر و منابع غنی و متنوع و زیرساخت‌های گسترده و مهم‌تر از همه، برخورداری از نیروی انسانی متعهد، اگر از الگوی اقتصادی بومی و علمی پیروی کند، بر مشکلات فائق می‌آید و دشمن را به شکست و عقب‌نشینی وامی‌دارد و می‌تواند با حفظ دستاوردهای کشور در زمینه‌های مختلف و تداوم پیشرفت و تحقق آرمان‌ها و اصول قانون اساسی اقتصاد متکی به دانش و فناوری را عینیت بخشد.

وی اضافه کرد: اقتصاددانان غربی هم بر این نکته اذعان دارند که تحریم ­های خارجی ایران را فلج نمی­ کند، بلکه این تحریم­ های داخلی است که ایران را فلج می­کند. تحریم تولید کننده علیه مردم (گرانفروشی، احتکار، کیفیت پایین)، نخریدن کالای با کیفیت ایرانی، تحریم بانک علیه تولیدکننده، تحریم دولت علیه تولیدکننده، تحریم مدیران علیه مردم، تحریم جریان­های سیاسی علیه مردم، تحریم والدین علیه فرزندان و... را می­توان برخی از تحریم­های داخلی برشمرد.

عبدالملکی، به بیان راه حل­ های رفع تحریم­ های داخلی پرداخت و تصریح کرد: ما متاسفانه دچار خود تحریمی شده ­ایم، برای رفع تحریم ­های داخلی، باید اقتصاد درست را به خانواده ­ها بازگو کنیم و برای رسیدن به این هدف، قانون­گذاری، تنبیه، آموزش به کشاورزان و... نیاز است.

وی در ادامه به معرفی کتابی از تالیفات خود با عنوان «اقتصاد مقاومتی: درآمدی بر مبانی، سیاست‌ها و برنامه عمل» پرداخت و بیان کرد: کتاب «اقتصاد مقاومتی: درآمدی بر مبانی، سیاست‌ها و برنامه عمل» تلاشی در پیگیری دستور مقام معظم رهبری در بازطراحی نظام اقتصادی کشور مبتنی بر مکتب اقتصادی اسلام و ایجاد نسخه معاصر نظام اقتصادی اسلام با عنوان نظام اقتصاد مقاومتی است.

این مولف ابراز کرد: با توجه به اینکه متاسفانه با وجود همایش‌ها و هیاهوهای متعدد، تاکنون اثر علمی مدونی درباره اقتصاد مقاومتی منتشر نشده است، این اثر تلاشی است برای پرداختن به هر دو هدف مذکور؛ چرا که از یک سو با گردآوری مبانی و سیاست‌ها، تصویری علمی از نظریه برای آشنایی مخاطبان ارائه می‌کند و از سوی دیگر با نگاهی رو به جلو، گام‌های نخستین از برنامه عمل این نظریه را در چارچوب فضای علمی تبیین می کند.

عبدالملکی خاطرنشان کرد: این کتاب برای مخاطبان فرهیخته و دانشگاهی به ویژه دانشجویان تدوین شده است و با توجه به اینکه محتوای اولیه این کتاب حاصل نشست‌های متعدد علمی با موضوع تبیین اقتصاد مقاومتی در دانشگاه‌های مختلف سراسر کشور است، نهایت تلاش برای تحقق این دو امر صورت پذیرفت.

براساس اعلام آستان قدس رضوی، وی همچنین گفت: این اثر که حاصل پیاده‌سازی و ویرایش مجموعه سخنرانی‌هایی در حوزه اقتصاد مقاومتی است،  تلاشی کوچک در راستای پیگیری دستور رهبر معظم انقلاب در بازطراحی نظام اقتصادی کشور، مبتنی بر مکتب اقتصادی اسلام و ایجاد نسخه معاصر نظام اقتصادی اسلام با عنوان «نظام اقتصاد مقاومتی» است.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha